Sosyal medya; sağlık alanında özellikle doktorlar için oldukça verimli bir alan. Ancak sosyal medya çalışmalarından nitelikli dönüş alınabilmesi için dikkat edilmesi gereken birtakım noktalar bulunuyor. Bu yazımızda özellikle psikiyatristler için sosyal medya stratejisi nasıl geliştirilmelidir; söz edeceğiz.
Psikiyatri, davranış bilimleri ve bireyin psikolojisi; yaşamın her anında varlığını hissettiğimiz olgulardır. Bu nedenle sosyal medya için hazırlanan içeriklerin doğru, nitelikli ve kullanıcılara katkı sağlayacak şekilde hazırlanması gerekir.
Akademik bilginin yanı sıra güncel bilgilerin, özel günlerin homojen bir şekilde dahil edildiği içerik stratejisi oluşturulmalıdır. Bunun yanı sıra görsel, hareketli görsel, video ve metin içeriklerin de dengeli bir şekilde üretilmesi gerekir.
Psikiyatristler diğer doktorlara oranla, kullanıcıların daha yakından tanımak istedikleri profesyonellerdir. Bu nedenle video ve fotoğrafların kullanılması, gün içerisindeki anların paylaşılması ve sosyal medya hesaplarının sürekli aktif kalması sağlanmalıdır.
- Metin içeriklerin tutarlı olması ile birlikte özellikle alıntıların kaynakçalarının bulunması çok önemlidir.
- Marka değeri kurumsal yapı ile samimiyetin buluştuğu noktada oluşturulmalıdır.
- Görsel ve video içeriklerin mecraya uygun şekilde yüksek çözünürlüklü ve özgün olmasına özen gösterilmelidir.
- Akış, story, Reels vb. birimlerin tamamı aktif kullanılmalıdır.
- İletişim ve adres bilgilerinin güncel olmasına dikkat edilmelidir.
- Reklam optimizasyonlarında hedef kitle ayrıntılı bir şekilde belirlenmelidir.